Als jij je een haarkleuring laat verichten door een kapper, zal de kapper je voorzien van een mooie frisse kleur wat een compleet andere look als resultaat kan hebben, daarnaast verbergt het je uitgroei of repareert de kapper je huidige staat van haarkleuring – vaak in niet zo beste staat - die je zelf een paar dagen eerder hebt gedaan. De meeste klanten van onze salon houden netjes rekening met een goede voorbereiding van dit soort kappersbezoeken, maar dan wil men toch wel eens verkeerd gedacht te hebben.

Wat is dan volgens de kapper een goede voorbereiding? Hieronder hebben we wat do's en don'ts voor je opgesomd voor het kappersbezoek.


1.     Te laat komen
Met stip op één van don't: te laat komen voor je kleurafspraak. Voor de kapper is tijd letterlijk geld, en iedere minuut die de klant te laat komt voor de afspraak wordt het extra hard werken voor de kapper. Klanten na jou hebben namelijk ook een afspraak staan. Dit kan als gevolg hebben dat de behandeling en service achteruit zal gaan zowel bij jou als bij de nieuwe klant. Anticiperen op te laat komen, het kan altijd gebeuren dat je bus te laat is of je auto het ineens niet doet, maar bel dan even zodat ze afspraken anders in kunnen plannen.

2.     Verkeerde kleding dragen
Als kapper willen we voorkomen dat je kleding mee geverfd wordt, maar het kan gebeuren. En als je dan net witte kleding aan hebt… Of wat dacht je van een dure designer-bloes? Het is niet alleen onhandig, het maakt kappers ook nog eens nodeloos ongerust. En wil iedereen niet dat er 100% concentratie naar je haardos gaat in plaats van de ongerustheid over die dure kleding?

3.     Onrealistische verwachtingen hebben
Houd het realistisch en neem ook wat van je kapper aan. Als jij zwart haar van jezelf hebt en je wilt het lichtblond, dan kun je niet verwachten dat het in één behandeling van een uurtje te doen is. Uit ervaring heeft dat vaak te maken dat klanten de opwinding van de nieuwe kleur niet onder controle hebben. Neem maar van ons aan dat het langer gaat duren en vraag zeker van tevoren hoeveel behandelingen je nodig hebt en wat de effecten zijn op het haar. Bij ieder haarkleuring moet er gewoon gekeken worden wat de best manier van werken is.

4.     Breng foto’s mee
Wat we als kapper ook graag zien en een grote hulp zien bij het voorkomen van teleurstellingen aan beide kanten is door zelf een aantal foto’s mee te nemen. (TIP) Kies bij voorkeur een foto waarbij diedene die ongeveer dezelfde huidskleur en oogkleur heeft, dan heb je al een vrij realistisch beeld van wat je kunt verwachten. Houd er wel altijd rekening mee dat de basiskleur van je haar ook mede bepalend is wat voor haarkleur je het beste kunt hebben. Als je dit wilt negeren kun je rekenen op een langere tijd bij de kapper.

5.     Ga niet liegen over je haargeschiedenis
Jazeker het komt voor, haar heeft zeker wel geschiedenis, dus ben eerlijk over het haar. We horen nog wel eens dat klanten liegen over hun haar ‘maar de kleur is echt 100% natuurlijk!’  ik heb er niets aan laten doen op vakantie hoor’. We voelen ons als kapper echt niet beledigd als je een keer bij een andere salon bent geweest. De kapper vraagt dit om te weten wat de basis is waarmee we werken. Wees altijd eerlijk zodat een kapper de juiste kleuringen kan kiezen op basis van de eigenschappen en de geschiedenis van je haar.
 
6.     Met nat haar naar de kapper
Het grootste misverstand is dat je dacht je kapper een handje te kunnen helpen door  je haren te wassen, maar helaas. Beter doe je eraan bij een kappersbezoek om met haar te komen dat een dag niet gewassen is. Bij een kleuring is het zelfs onhandig om met nat haar te komen omdat de verf dan slecht pakt, er zal dus eerst geföhnd moeten gaan worden.

7.     Met vies haar naar de kapper
Met schone haren naar de kapper kan heel fijn zijn, maar beter is nog te vragen wat je kapper graag zou willen. Kom je alleen om je haren te laten stylen voor een feestje bijvoorbeeld, dan zou haar dat een dag niet gewassen is misschien zelfs beter zijn. Het hangt van de kapper af wat voor voorkeuren hij of zij heeft, dus van tevoren even vragen kan geen kwaad.

8.     Bescherm je haar vlak na een kleuring
Als je direct na het verven met je haar in de zon loopt, kan je kleur enigszins veranderen. Probeer daarom alleen de eerste paar uren na de behandeling uit de zon te blijven en een hoed te dragen als je de salon uit loopt. Dit voorkomt dat je terugkomt om over de kleur te praten die 'toch anders is dan je had gedacht'.TEL: 013-545 5924

Kom in contact

  • AaBe Hair & Him
  •  Prins Bernhardstraat 10 
           5056 HK Berkel Enschot
           Noord-Brabant

Afspraak in de kapsalon

Vr.     09:00 - 21:00 (Duvelhok)
Zo.    11.00 - 16.00 (Duvelhok)

Bel of stuur een app naar: