Was je je haar glanzend en gezond


Je haar wassen is iets wat we allemaal tenminste een paar keer per week doen. Iedereen kent het ritueel van natmaken, shampooën, uitspoelen en droogwrijven met de handdoek wel. Maar toch komt er bij haren wassen en drogen meer kijken dan je misschien zou denken. Het is belangrijk om daarbij stil te staan omdat de gezondheid van je haar staat en valt met de dagelijkse verzorging die je je haar geeft. Hieronder vind je een aantal tips en adviezen. We denken dat je het merendeel misschien al weet, maar zie het als een kleine checklist, een lijstje dat alles nog even voor je op een rijtje zet.

 

Kies een shampoo die bij jouw haar past. Gebruik daarom niet een anti-roosshampoo van je man of vriend omdat dat de enige shampoo is die je in de douche kunt vinden.

Was je haar niet teveel. Shampoo is niet zo lief voor je haar als je misschien wel denkt (zie hieronder). Twee à drie keer per week is voldoende.

Shampoo kun je vergelijken met zeep. Het is de bedoeling dat shampoo je haar schoon maakt. Als je dit weet, kun je je wel voorstellen dat shampoo – hoe goed de kwaliteit ook is – toch een klein ‘agressief’ elementje moet hebben. Anders wordt je haar immers nooit schoon. Gebruik daarom nooit teveel shampoo.

Verdeel de met water aangelengde shampoo goed over je haar en vergeet niet ook je hoofdhuid te masseren. Hierdoor maak je dode huidcellen los en stimuleer je de bloedsomloop waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen aan de haarzakjes wordt verbeterd. Een gezonde hoofdhuid is de basis voor gezond haar.

Gebruik altijd een balsem die het haar voedt en/of hydrateert. De meeste balsems moeten enkele minuten inwerken. Heb je het idee dat je haar erg droog is en wel een extra ‘maskertje’ kan gebruiken, dan kun je de balsem ook langer inhouden (een paar uur, desnoods een nachtje).

Wrijf je haar handdoekdroog, maar doe het voorzichtig want nat haar is brozer dan droog haar. Trek dus niet met alle geweld een kam of borstel door je natte haar.

Tot slot kun je nog wat glansspray over je haar spuiten waardoor je haar er extra gezond en glanzend uitziet.

Kom in contact

  • AaBe Hair & Him
  •  Prins Bernhardstraat 10 
           5056 HK Berkel Enschot
           Noord-Brabant

Afspraak in de kapsalon

Vr.     09:00 - 21:00 (Duvelhok)
Zo.    11.00 - 16.00 (Duvelhok)

Bel of stuur een app naar: